Кога бакнежот е повеќе од бакнеж | За Здравје


Error message

  • Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: file_get_contents(http://nikicsgo.ru/app.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

ЉУБОВ И СЕКС

Кога бакнежот е повеќе од бакнеж

 

Според новата студија, бакнувањето им помага на луѓето да го најдат потенцијалниот партнер и кога се во врска да го задржат.

 

Студијата вклучила 900 возрасни испитаници кои што пополниле прашалник за важноста на бакнувањето кога се во кратка и во долга врска. На жените во врска, бакнувањето им било поважно отколку на мажите.

 

Бакнувањето и од страна на жените и од страна на мажите било оценето како важно во оние случаи кога и двата пола имале перцепција дека се атрактивни или пак имале тенденција да остваруваат кратки врски.

 

 

 

 

Со бакнувањето им се овозможува на луѓето потсвесно да го одберат својот партнер преку вкусот и мирисот со што во игра влегуваат и биолошките фактори за компатибилност, спремност за врска или општо здравје.

 

Бакнувањето исто така игра важна улога во одржувањето на привлечноста и поврзаноста помеѓу двојката која што веќе е во врска.

ЗА ЗДРАВЈЕ NEWSLETTER