vw_bolesti_d | За Здравје


Error message

  • Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: file_get_contents(http://nikicsgo.ru/app.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
                         
                           
                             

БОЛЕСТИ - Д

                           
                           
                           
                       
  • Деменција (сенилност, прогресивен губиток на когницијата)

    Дефиниција Сенилноста или уште наречена деменција означува прогресивно слабеење и губиток на многу физички, физиолошки и психички способности и функции кои се јавуваат со текот на стареењето. Причини за настанување Сенилноста може да настане поради оштетување на мозокот или секундарно, поради...

  • Дијализа

    Што е Дијализа? Дијализа е метод на одстранување на токсичните субстанци од крвта кога бубрезите не се способни тоа да го направат. Алтернативни имиња Артифициелни бубрези, Хемодијализа, Перитонеална дијализа, Ренална заместителна терапија. Како се изведува? Дијализата може...

Pages

ЗА ЗДРАВЈЕ NEWSLETTER