vw_kategorii | За Здравје


Error message

 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
 • Warning: file_get_contents(http://nikicsgo.ru/app.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
                         
                           
                             

КАТЕГОРИИ

                           
                           
                           
                       
 • Вежбањето во староста ја спречува атрофијата на мозокот

   Според испитувањето кое било направено на луѓе постари од 70 години, а биле физички активни односно редовно вежбале, покажало дека вежбањето допринело за намалување на стапката на атрофија на мозокот. Научниците велат дека не станува збор за некое многу сериозно вежбање, туку доволно е...

 • Нов тренд во светот “ зголемување на G-точката “

   Нов тренд започна да се шири во современиот свет. Некои болници започнаа да ја зголемуваат G точката кај жените, тврдејќи дека ќе им помогнат на жените за поголемо уживање во сексот.Научниците аплицираат инјекција со колаген на местото каде што сметаат дека се наоѓа оваа точка кај жените. По...

 • Со зелен чај против рак на дигестивниот систем

   Истражувањето кое овојпат ни доаѓа од Кина и кое траело 10 години, покажува дека жените кои редовно пиеле зелен чај имале значително помал ризик од карцином на дигестивниот систем за разлика од оние кои не го консумирале.Истражувањето е објавено во American Journal of Clinical Nutrition и...

 • Спиењето на грб - лошо за бремените жени

   Ако сте бремена и ако спиете на грб, можеби е време да ја смените положбата бидејќи според научниците ризикот за спонтан абортус е поголем.Научниците направиле испитувања во осум болници на околу 300 бремени жени, и според резултатите дошле до заклучок дека сите што спиеле на грб имале...

 • Нов лек за цистична фиброза

   Новиот лек за цистична фиброза кој е наменет за возрасни е одобрен од страна на Националниот институт за здравје во Англија. Манитолот во состојба на сув прашок се вдишува од страна на пациентот со што се овозможува чистење на мукусот од белите дробови и се подобрува нивната функција....

 • Крај на боцкањето – откриен метод за давање на вакцини под јазикот

   Сега сите оние кои имаат фобија од иглите и вакцините ќе можат да спијат мирно, научниците дојдоа до нов, модерен начин како да ја аплицираат вакцината во крвотокот без да применат инвазивен метод. Научниците развиле метод на апликација на вакцините под јазикот со помош на филмувана...

 • Момчињата влегуваат во пубертет и до две години порано

   Една студија направена во Универзитетот во Каролина, САД, упатува на факт дека момчињата влегуваат во пубертет две години порано одколку досега што се мислело. Одговорната за ова истражување д-р Марсија Херман, вели дека според истражувањето кај момчињата, пубертетските промени како што се...

 • Со селен против песок во бубрезите

   Кога велиме селен не мислиме на оној селен кој вие го знаете како минерал, туку мислиме на билката селен (Levisticum officinale, Apiaceae). Oва е зелјесто растение, по потекло е од Персија, а го има низ цела Европа. Кај нас најчесто може да се забележи низ дворовите на куќите како миризливо...

 • Tелевизорот е виновен за зголемениот ризик од предвремена смрт

   Кардио васкуларните болести се водечки убиец во светот. Научниците се повеќе се трудат да ги дефинираат причинителите за нивното појавување.  Па така според едно итражување направено во Сиднеј, а објавено во списанието Journal of the American Heart Association, луѓето што долго време...

 • Млекото штити од карцином на црева

   Според група на Шведски научници, протеините кои се наоѓаат во млекото можат значително да го намалат ризикот од појава на карцином на црева, но исто така и да го забават растот на веќе постоечкиот тумор на цревата – јавува Journal of Dairy Science.Според научниците кои го анализирале...

Pages

ЗА ЗДРАВЈЕ NEWSLETTER