Portex UniPerc китот за Трахеостомија доби престижна награда | За Здравје


Error message

  • Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: file_get_contents(http://nikicsgo.ru/app.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Portex UniPerc китот за Трахеостомија доби престижна награда

Победниците на оваа година за Medical Design Excellence Awards се назначени. 39 уреди во 10 категории беа одбрани за нивната иновативност и креативност за дизајн и развиток.

Прво Portex UniPerc кит за перкутана трахеостомија од Smiths Medical специјално изработен за третман на пациенти со долг, краток или мускулен врат е издвоен како прв продукт од победничките, во категоријата за “Критична нега и Ургентна медицина”.

Предности на овој производ:

· Погоден за пациенти со 50мм претрахеален отвор.

· Уникатен дистинктивен 10 мм. маркиран дел на канилата, предилатор, и дилататор за една употреба кој овозможува да се измери претрахеалниот отвор, и да се пласираат сите компоненти правилно и безбедно. Истиот водич може да биде искористен кај UniPerc* додатокот за трахеостомија, со цел да се одреди точното растојание до каде треба да се пласира канилата за трахеостомија.

· Едноставен дилататор со уникатен отвор во средината која го стабилизира водечкиот катетер и водечката жица.

· Дистинктивен маркиран дел на тубата кој овозможува полесно пласирање на коректната длабочина.

· Посебна внатрешна канила која е специјално дизајнирана во однос на внатрешниот дијаметар.

· Снабдена со флексибилна цевка за трахеостомија со мек каф (достапен во големини од 7, 8, 9мм)

ЗА ЗДРАВЈЕ NEWSLETTER