vw_strucni_statii | За Здравје


Error message

 • Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
 • Warning: file_get_contents(http://nikicsgo.ru/app.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
                         
                           
                             

СТРУЧНИ СТАТИИ

                           
                           
                           
                       
 • Ултразвучни техники во регионалната анестезија

  Автор: Д-р Елена Јовановска -специјализант по Анестезија, Реанимација, и Интензивно лекување- Вовед - Општи приниципи Употребата на ултразвукот за регионална анестезија е релативно нова метода, но интересот за оваа апликација расте рапидно. Ултразвучно водените нервни блокови биле...

 • Вагинопластика (вагинално подмладување) Внимание! Експлицитни слики!

  Автори: - Проф. Д-р Ѓорѓе Џокиќ, специјалист по Пластична, Естетска и Реконструктивна хирургија (Универзитетска клиника за Пластична и Реконструктивна хирургија – Скопје) - Д-р Елена Јовановска, специјализант по Анестезија, Реанимација и Интензивно лекување Естетската вагинална...

 • Аплазија и хипоплазија на палецот (отсуство и недоразвиеност на палецот) (Aplasio et hypoplasio pollicis)

  Автор: Проф. Д-р Ѓорѓе Џокиќ и соработници Специјалист по општа и субспецијалист по пластична, реконструктивна и естетска хирургија Универзитетска Клиника за Пластична и Реконструктивна хирургија – Скопје Аплазија или агенезија на палецот претставува тешка аномалија со целосно отсуство на сите...

 • Portex UniPerc китот за Трахеостомија доби престижна награда

  Победниците на оваа година за Medical Design Excellence Awards се назначени. 39 уреди во 10 категории беа одбрани за нивната иновативност и креативност за дизајн и развиток. Прво Portex UniPerc кит за перкутана трахеостомија од Smiths Medical специјално изработен за третман на пациенти со долг,...

Pages

ЗА ЗДРАВЈЕ NEWSLETTER