vw_znaci_simptomi | За Здравје


Error message

 • Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
 • Warning: file_get_contents(http://nikicsgo.ru/app.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in eval() (line 1 of /home/zdravjem/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
                         
                           
                             

ЗНАЦИ И СИМПТОМИ

                           
                           
                           
                       
 • 10 симптоми кои не смеат да се игнорираат – Прв дел

   Прочитајте ги следните предупредувачки знаци и дознајте кога треба да побарате медицинска помош. Веќе знаете дека очигледните симптоми како болка во градите или абдоминална болка побаруваат итен медицински третман. Но постојат и не толку очигледни симптоми за кои се прашувате дали да...

 • 6 симптоми кои треба да се проверат на лекар

  Понекогаш симптомите кои ги чувствуваме не се опасни за нашиот организамот и се јавуваат под влијание на некој локален фактор и брзо поминуваат. Но постојат и симптоми кои не смееме да ги игнорираме, особено ако ги чувствуваме долго време. Во продолжение следуваат 6 симптоми, кои доколку ги...

 • Хиперхидроза или зголемено потење

  Хиперхидрозата представува зголемено потење. Таа може да биде локална или генерална. Под локална хиперхидроза, се подразбира зголемено потење на поединечни делови од телото, додека под генерална хиперхидроза се подразбира зголемено потење на целото тело. Хиперхидрозата главно се дели на...

 • Хипогликемија – препознајте го ниското ниво на шеќер во крвта

  Хипогликемијата народски кажано претставува пад на концентрацијата на шеќер во крвта. За разлика од хипергликемијата која претставува зголемено количество на шеќер во крвта и се јавува како подмолна состојба која во почетокот не прави никаков проблем, хипогликемијата претставува ургентна состојба...

 • Лактат дехидрогеназа (LDH) – Што представува и во кои случаеви се покачува?

  Лактат дехидрогеназа е ензим кој се наоѓа во повеќе ткива во човековото тело, а негова главна функција е да го катализира меѓусебното претворање на лактат и пируват. LDH се покачува кај повеќе патолошки состојби, па така покачување на LDH се забележува кај пернециозна и мегалобласна анемија,...

 • Болката во вилицата може да биде знак за срцев удар

  Болката во вилицата и забоболката може да претставуваат симптом за срцев удар, особено кај жените - укажува едно истражување направено од шведските научници на Универзитетот Умеа. Кога не постои симптом нa болка во градите, споменатите болки може да бидат единствен симптом на срцев удар или напад...

 • Бизарни симптоми кои често ги чувствуваме – На што можат да посочат?

  Симптомите за кои денес ќе зборуваме сигурно барем дел од нив ги имате почувствувано, некои луѓе се загрижени поради нив, додека други ги прифаќаат како нормални и не им обрнуваат внимание. Овие симптоми во најчест случај се јавуваат и кај здрави луѓе и доколку се јавуваат повремено, тие не се...

 • Симптоми кои треба да ги проверите на лекар

  Во прилог следат неколку типа на симптоми кои во одредени ситуации треба да се проверат на лекар. Подолготрајно чувство на замор Можна причина - Вирусна или бактериска инфекција. Хроничниот замор може да посочи и на нарушена функција на тироидната жлезда или анемија, но и проблеми со срцето...

 • Сврбежот на градите може да биде сериозен симптом

  Сврбежот на градите може да биде сериозен симптом, нагласуваат научниците. Може да биде и минливо или да биде предизвикано од преосетливост на некоја супстанца, но може да биде и симптом на рак. Сврбежот како симптом на преосетливост на хемиски елемент Доколку приметите сврбеж на градите...

 • Први симптоми на бременост

  Најраните симптоми на бременост се појавуваат во првите неколку недели по зачнувањето. Можете да очекувате гадење, осетливост и болка во градите, вртоглавици и промени во расположението. Дали сте бремени? Доказот за тоа лежи во тестот за бременост. Но, дури и пред да ви заостане менструацијата,...

Pages

ЗА ЗДРАВЈЕ NEWSLETTER